Aplicația Cutie de viteză conică este foarte extinsă

Cutiile de viteze sunt utilizate pe scară largă în turbinele eoliene și sunt adesea folosite în turbinele eoliene și reprezintă o componentă mecanică importantă. Funcția principală a cutiilor de viteze este de a transmite puterea generată de roțile de vânt la generatorul de putere și a obține viteza corespunzătoare. Cutia de viteze conice În mod obișnuit, viteza roții eoliene este foarte scăzută, Cutia de viteză mai mică decât viteza necesară generării puterii generatorului trebuie să fie atinsă prin creșterea perechii de viteze a cutiei de viteze, se va numi și cutia de viteze a cutiei de viteze.

Cutia de viteze are următoarele efecte:

1, decelerația accelerată, se spune adesea că cutia de viteze variabilă.

2. Pentru a schimba direcția unității, cutia de viteză Bevel, de exemplu, putem folosi două angrenaje pentru a trece forța pe o altă axă.

3, schimbați cuplul de rotație. În aceleași condiții de putere, cu atât este mai rapidă viteza angrenajului, axa cuplului mai mic și invers.

4, distribuția puterii. De exemplu, putem folosi un motor, Cutia de viteze conică prin intermediul axului cutiei de viteze, pentru a conduce un număr de slave, pentru a obține un motor pentru a acționa funcția de încărcare multiplă.

1. Cutie de viteze cu design comun, în funcție de cerințele clientului pentru cutia de viteze specifică industriei.

2. Pentru a realiza arborele paralel, arborele ortogonal, vertical, cutie de viteze cu cutie conică orizontală, piese și componente pentru a reduce modelul de specificații a crescut.

3. Utilizarea structurii cutiei de absorbție a sunetului, Cutia de viteze cu unghi mare, cu suprafața mai mare a cutiei și a ventilatorului mare, a angrenajelor cilindrice și a roților dințate cu spirală, utilizează un proces de măcinare avansată, astfel încât creșterea temperaturii mașinii, este îmbunătățită, Puterea crește.

4. Metoda de intrare: flanșa de conectare a motorului, intrarea arborelui.

5. Mod de ieșire: arbore solid cu cheie fixă, arbore tubular cu cheie fixă, arbore tubular cu cuțit conic cu racord plat, ax tubular cu racord spline, arbore solid cu racord spline și arbore solid cu racord de flanșă.

6. Instalarea cutiei de viteze: baza orizontală, verticală, basculantă, brațul de cuplu.

7. Produsele cutie de viteze sunt de la 3 până la 26 caietul de sarcini, unitățile de decelerare cu trepte de viteză din seria 1 până la 4, raportul de viteză de 1,25 până la 450; și R, K, S combinație pentru a obține un raport mai mare.

Metodele obișnuite de lubrifiere ale transmisiei sunt lubrifierea cu ulei de transmisie, lubrifierea cu lubrifiant semi-lichid, lubrifierea solidă a lubrifiantului în mai multe moduri. Pentru ca etanșarea să fie mai bună, viteza este ridicată, Cutia de viteze conică este o sarcină mare, iar performanțele bune de etanșare pot fi utilizate pentru lubrifierea cu ulei de viteză; pentru că sigiliul nu este bun, viteza inferioară poate utiliza lubrifierea lamelă semi-fluidă; pentru ocazii fără ulei sau ocazii de temperatură ridicată pot utiliza două lubrifianți ultrafine cu pulbere de sulf din molibden.

Cutia de viteze este o parte importantă a transmisiei mecanice fiind folosită pe scară largă într-o pereche de angrenaje, datorită existenței inevitabile a distanței, a dinților și a altor erori în cursul operațiunii va produce impactul de discretizare și frecvența de cuplare a angrenajului corespunzătoare zgomotului , Se produce frecare între suprafața dinților datorită fricțiunii relative de alunecare. Deoarece angrenajele sunt părțile principale ale transmisiei cutiei de viteze, Reducerea zgomotului din angrenaj este necesară pentru a controla zgomotul cutiei de viteze. În general, zgomotul sistemului de transmisie apare în principal în următoarele domenii:

1. aspecte privind proiectarea uneltelor. Selectarea necorespunzătoare a parametrilor, coincidența Cutie de viteză Bevel este prea mică, modificarea necorespunzătoare a profilului sau nicio modificare, structura cutiei de viteze este nerezonabilă și așa mai departe. Eroarea secțiunii de bază a unității de eroare și eroarea profilului dintelui este prea mare, spațiul dintelui este prea mare, rugozitatea suprafeței este prea mare și așa mai departe.

2. Transmisia și cutia de viteze. Excentricitatea asamblării, precizia de contact a cutiei de viteze conice este scăzută, paralelismul arborelui este slab, axul, lagărul, Cutia de viteze conică nu este suficientă, precizia rotației lagărului nu este ridicată și diferența nu este adecvată.

3. Alte aspecte ale cuplului de intrare. Fluctuația cuplului de sarcină, vibrațiilor de torsiune ale sistemului arborelui, echilibrului motorului și altor perechi de transmisie.