Cutia de viteze cu bile de transmisie

Transmisia conică este utilizată pentru a transmite mișcarea și puterea între cele două axe intersectate. În general, unghiul de intersecție dintre cele două axe ale angrenajului conic este egal cu 90 ° (dar nu poate fi egal cu 90 °). Similar cu angrenajele cilindrice, angrenajele conice au conuri indexate, conuri crescute, conuri de rădăcină și conuri de bază. Conul are un capăt mare și un capăt mic, iar cercul său mare de capăt corespunzător se numește cercul de index (raza lui r), cercul de sus, cercul dintelui și cercul de bază. Mișcarea unei perechi de angrenaje conice este echivalentă cu o pereche de corzi conice pentru rulare pură

În proiectarea angrenajului conic, în conformitate cu o anumită rată de transmisie, în conformitate cu formula de mai sus pentru a determina valoarea a două runde de unghi con.

În ceea ce privește unghiul conului vârfului dințului conic și rădăcina unghiului conului rădăcină al mărimii, atunci cu cele două transmisii cu angrenaj conic, cu cerințele spațiului superior. În conformitate cu standardele naționale (GB / T 12369-1990, GB / T12370-1990), utilizarea altor unelte de înclinare cu unghi larg, cele două runde ale decalajului superior de la capătul mare până la capătul mic sunt egale, Conul conului și conul rădăcinii dentare coincid cu un punct. Dar cele două runde ale vârfului conului, din cauza magistralei sale paralele cu cealaltă unitate conică cu o altă teșitură a conului rădăcinii dintelui a autobuzului, astfel încât conul nu mai este la coincidența conului de indexare a conului. Acest tip de angrenaj conic este echivalent cu reducerea vârfului dintelui la capătul mic al înălțimii dintelui, reducând astfel posibilitatea vârfului vârfului dintelui; iar raza razei dintelui este mare, conduce la îmbunătățirea capacității portante, a duratei de viață a sculei și a depozitării Lubrifierea la ulei

Tratamentul de zgomot

Cutia de angrenaje conice este o parte importantă a transmisiei mecanice fiind utilizată pe scară largă într-o pereche de angrenaje, datorită existenței inevitabile a pasului, dinților și a altor erori în cursul operațiunii care va produce impactul de dischetă care are loc cu discul de angrenare Frecvența corespunzătoare zgomotului, are loc frecare între suprafața dinților datorită fricțiunii relative de alunecare. Deoarece angrenajele reprezintă părțile de bază ale transmisiei, reducerea zgomotului este necesară pentru a controla zgomotul cutiei de viteze. În general, zgomotul sistemului de transmisie apare în principal în următoarele domenii:

1. aspecte privind proiectarea uneltelor. Selectarea necorespunzătoare a parametrilor, coincidența este prea mică, modificarea necorespunzătoare a profilului sau nicio modificare, structura cutiei de viteze este nerezonabilă și așa mai departe. Eroarea secțiunii de bază a unității de eroare și eroarea profilului dintelui este prea mare, spațiul dintelui este prea mare, rugozitatea suprafeței este prea mare și așa mai departe.

2. Transmisia și cutia de viteze. Excentricitatea de asamblare, precizia contactului este scăzută, paralelismul arborelui este slab, arborele, rulmentul, rigiditatea rulmentului este insuficientă, precizia de rotație a rulmentului nu este ridicată, iar decalajul nu este adecvat.

3. Alte aspecte ale cuplului de intrare. Fluctuația cuplului de sarcină, vibrațiilor de torsiune ale sistemului arborelui, echilibrului motorului și altor perechi de transmisie.

Poartă viața

Statisticile arată că eșecul cutiei de viteze a turbinei eoliene reprezintă în continuare aproximativ 50% din defecțiune datorită selecției, fabricării, lubrifierii sau utilizării lagărului. În prezent, datorită condițiilor tehnice și a altor motive, unitatea internă de clasă megawatt a componentelor principale, cum ar fi motoarele, cutiile de viteze, lamele, echipamentele electronice de control și sistemele de închidere, se bazează pe importuri și se utilizează în aceste unelte de turbine eoliene mari Lăzile cuțite, rulmenții de înclinare, rulmenții de talie și rulmenții cu tijă depind în totalitate de importuri. Prin urmare, metoda mai precisă a calculului duratei de viață a rulmentului este deosebit de importantă pentru proiectarea cutiei de viteze cu turbină eoliană.

Datorită fiabilității ridicate necesare pentru rulmenți, durata de viață a rulmentului este de obicei nu mai mică de 130.000 de ore. Și pentru că există prea mulți factori care afectează viața obositoare a rulmentului, teoria vieții obositoare a rulmentului trebuie îmbunătățită și teoria vieții lagărelor la domiciliu și în străinătate nu are o metodă unică de calcul acceptată de toate industriile .

Temperatura de funcționare a rulmentului, vâscozitatea uleiului lubrifiant și factorii de curățenie și viteză, cum ar fi durata de viață a rulmentului, au un impact mare asupra modului de funcționare a deteriorării (creșterea temperaturii, reducerea vitezei, poluanții crescuți), durata de viață a rulmentului poate fi semnificativ redusă. Impactul cutiei de viteze cu turbină eoliană asupra duratei de viață a diferiților factori în analiza aprofundată, pentru a dezvolta un calcul mai precis al duratei de viață a rulmentului este industria rulmentilor interni și chiar și prioritatea de vârf a industriei energiei eoliene