Se verifică elasticitatea cutiei de viteze conice

Prin cutie, arborele de intrare cu unghi mic al arcului conic, unghiurile mari de înclinare curbate, rulmenții și alte componente. Arborele de intrare este integrat cu angrenajul mic cu arc, iar celălalt capăt este conectat cu flanșa prin spline. Cutia de viteze conică Flanșa este conectată cu carcasa de transfer prin arborele transmisiei.

Cutia de viteze este utilizată în figura 4 prezintă modul de acționare cilindric unipolar, compus în principal din două arbori. Arborele de intrare 5 este un prim arbore al cărui orificiu de admisie este conectat la motor cu niște șanțuri și o mică roată cilindrică dreaptă 8, care poate fi alunecoasă în direcție axială prin intermediul șanțurilor. Axa 3 este cea de-a doua axă, Cutia de viteze conică și arborele este presat cu o angrenaj dintată mare 1 pentru a conduce axa să se rotească. Cutia de viteză cu cutie Cutia de viteze a osiei este prevăzută cu un ambreiaj acționat cu cilindru care este cuplat cu angrenajul cilindric mare 1 prin împingerea furcii 7 pe arborele ambreiajului 6 pentru a acționa angrenajul cilindric 8 drept.

Cutia de viteze a osiei II este prevăzută cu un ambreiaj acționat de un cilindru, iar atunci când viteza mare se deplasează, uneltele 8 sunt separate de treapta de viteză 1. Când lucrarea este în funcțiune, treptele de viteză 8 este cuplată cu treapta 1 prin cilindrul de control al aerului și axul devine arborele de acționare. Această cutie de viteze axată are un design al arborelui ambreiaj, astfel încât în ​​cele două condiții de conversie, dacă partea de comandă a cilindrului nu poate finaliza cu succes mișcarea uneltei 8, aceasta va duce la deteriorarea întregului sistem de transmisie, de obicei, trebuie să acorde atenție părții de comandă a cilindrului de aer din ambreiaj a inspecției și întreținerii.

(1) pentru a interzice masina de tamping și pentru a stabiliza masina pentru masina de transfer, mașina nu este nici măcar o operațiune remorcă mașină, întâlnite mai ales în sus mai mult ar trebui să fie câteva mașini în același timp de ieșire (dar ar trebui să acorde o atenție la dosar, Întoarceți-vă la funcționarea problemei de sincronizare, Bevel Gearbox masina pentru a consolida contactul), pentru a evita masina principală pentru a rula cutia de viteze suprasolicitarea cauzată de deteriorarea cutiei de viteze axa.

(2) pentru a întări inspecția nivelului de ulei, nivelul uleiului este prea mare sau prea scăzut va provoca supraîncălzirea dulapului, temperatura cutiei de viteze nu este permisă să depășească 95 ℃.

(3) uleiul de schimbare obișnuită a cutiei de viteze, care a fost găsit abraziv anormal, Cutia de viteze conică din materialul analizat cu atenție pentru a afla motivele, situația este necesară pentru a verifica cutia.

(4) verificați în mod regulat declanșatorul cutiei de viteze funcționarea pompei este normală. Metoda Cutie de viteză în cutia de viteză este: cutia din exteriorul conductei de conducte de ulei se detașează, astfel încât o mașină mare pentru a deplasa o distanță sau rotiți roata după câteva ture, observați îmbinările tubului la uleiul evident, Cutia de viteze Bevel dacă nu este necesar să demontați pompa cu piston Verificați excluderea cauzei. Datorită faptului că lagărele mici ale angrenajului cu roți conice se bazează pe pompa pistonului pentru a furniza ulei de presiune pentru a lubrifia sau pentru a fi ușor de lipsit de ulei, astfel încât cauza finală să deterioreze cutia de viteze.

(5) pe cutia de viteze pentru reglarea echilibrului plăcuței de vibrații pentru a întări elasticitatea reglării, Cutia de viteze a Cutiei de viteze ajustează în timp util forța de strângere, Cutia de viteză reducă vibrațiile și lezează componentele transmisiei de efectele adverse. Inspecția anuală ar trebui să fie echilibrat bar articulații poartă gaură părți și PIN-ul de conectare pentru testarea particulelor magnetice, lubrifiere regulată.

(6) de pe cutia de viteze auxiliară, pentru a acorda atenție ambreiajului cilindric, comutatorul de angrenaje din cutia de viteze Bevel este flexibil, în loc, înlocuiți motorul de ulei atunci când atenția orificiului de intrare și ieșire nu poate fi inversată; operațiunea mare a mașinii este lentă și slabă, cutia de viteze conică și numai câmpul operator Observând din cauza unui fenomen extern, nu este ușor să găsiți cauza defecțiunii, la inconvenientele de depanare.