Prelucrarea zgomotului pentru cutia de viteze

Cutia de viteze este una dintre cele mai importante componente mecanice utilizate în turbinele eoliene. Funcția principală este de a transfera puterea roții eoliene către generator și a obține viteza corespunzătoare.

În general, viteza roții eoliene este foarte scăzută, care nu poate atinge viteza necesară de generator, deci trebuie realizată prin creșterea vitezelor cutiei de viteze.

În comparație cu altă cutie de viteze industrială, datorită cutiei de viteze eoliene instalată pe zeci de metri sau mai mult de o sută de metri înălțime de cabina îngustă a solului, volumul și greutatea cabinei, turnului și fundației, încărcătura vântului, costurile de întreținere etc. au toate o influență importantă, prin urmare, este deosebit de important să se reducă dimensiunile și greutatea globală. În același timp, din cauza inconvenientei întreținerii și costului ridicat al întreținerii, durata de viață a cutiei de viteze este de obicei 20 de ani; cerința de fiabilitate este extrem de strictă.Cu mărimea și greutatea și fiabilitatea sunt adesea contradicții ireconciliabile, proiectarea și fabricarea cutiilor de viteză eoliene sunt adesea într-o dilemă. Stadiul general de proiectare ar trebui să se bazeze pe cerințele de fiabilitate și viața profesională și compararea și optimizarea schemei de transmisie se realizează cu un volum minim și o greutate minimă. Proiectul structurii ar trebui să satisfacă puterea de transmisie și limitarea spațiului ca premisă, pe cât posibil structura este simplă, operația este fiabilă, întreținerea este convenabilă; Asigurați calitatea produsului la fiecare legătură în procesul de fabricație; În funcționare, starea de funcționare a cutiei de viteze (temperatura lagărului, vibrațiile, temperatura uleiului și schimbările de calitate, etc.) trebuie monitorizate și menținute în timp real, în conformitate cu standardul.

Deoarece viteza liniară a vârfului nu poate fi prea mare, viteza nominală de intrare a cutiei de viteze scade treptat pe măsură ce crește capacitatea unității și viteza nominală a megawatului nu este mai mare de 20r / min. Pe de altă parte, viteza nominală a generatorului este în general de 1500 sau 1800r / min, astfel încât raportul de viteză al cutiei de viteză vânt mare este de aproximativ 75 ~ 100. Pentru a reduce volumul cutiei de viteze, cutia de viteză a vântului de peste 500kw adoptă de obicei transmisia planetară a șuntului de putere . Structura comună de 500kw ~ 1000kw are 2 nivele de transmisie planetară cu axa paralelă + 1 și axa paralelă + 2. Cutia de viteze megawatt folosește o axă paralelă pe două nivele + 1 structură planetară. Datorită complexității relative a structurii transmisiei planetare și dificultatea procesării inelului de angrenaj intern mare, costul este relativ ridicat, deși transmisia planetară în două trepte este utilizată ca transmisie NW

utilizare

1. decelerația accelerată, adesea spusă a cutiei de viteze a schimbătorului de viteze.

2. Modificați direcția transmisiei. De exemplu, putem trece forța perpendiculară pe cealaltă axă cu două roți dințate.

3. Schimbați cuplul rotației. Cu cat viteza este mai rapida cu aceeasi conditie de putere, cu atat este mai redus cuplul arborelui si invers.

4. Funcția de separare: putem realiza scopul de a separa motorul de sarcină prin separarea celor două angrenaje originale, cum ar fi ambreiajul de frână.

5. Distribuția energiei. De exemplu, putem folosi un motor pentru a conduce mai multe axe din arborele principal al cutiei de viteze pentru a realiza funcția unui motor care conduce mai multe sarcini.

Prelucrarea zgomotului

Cutia de viteze este o parte importantă a unei transmisii mecanice utilizate pe scară largă, o pereche de angrenaje, deoarece, în mod inevitabil, eroarea profilului pasajului și ale dinților produce în timpul funcționării frecvența ochiurilor de viteze corespunzătoare impactului și zgomotului, zgomot datorat frecării de alunecare relativă între suprafețele dintelui. Având în vedere că angrenajul este partea de bază a transmisiei cutiei de viteze, este necesar să se reducă zgomotul din transmisie pentru a controla zgomotul cutiei de viteze. În general, zgomotul sistemului de transmisie este cauzat în principal de următoarele aspecte :

1. Designul angrenajului. Selecția parametrilor este necorespunzătoare, suprapunerea este mică, forma profilului dintelui este necorespunzătoare sau neimpusă, structura cutiei de viteze nu este rezonabilă. În aspectul prelucrării angrenajului, eroarea de bază a pasului și eroarea formei dintelui sunt prea mari, spațiul dintelui este prea mare, rugozitatea suprafeței este prea mare.

2. Cutie de viteze și cutie de viteze. Asamblare excentrică, precizie scăzută a contactului, diferență orizontală a arborelui, axului, lagărului, lagărului, lagărului, preciziei de rotație scăzută și a distanței necorespunzătoare.

3. Cuplul de intrare în alte zone. Fluctuația cuplului de sarcină, vibrațiilor de torsiune ale axului, echilibrului între motor și alte perechi de transmisie.