Cutia de viteze mai mică Miter

Cutia de viteze este un fel de dispozitiv de transmisie care realizează viteza variabilă prin cuplarea angrenajelor. Există multe aplicații în viteza mașinilor industriale. Miter Cutie de viteze Cutia de viteze în arborele cu viteză redusă montată pe angrenajul mare, arborele de mare viteză montat pe pinion, prin angrenajul și transmisia angrenajului, puteți finaliza procesul de accelerare sau decelerare.

Cutia de viteze este de obicei un design obișnuit, dar, în cazuri speciale, designul cutiei de viteze poate fi modificat în funcție de nevoile utilizatorului, varianta pentru cutia de viteze specifică industriei. Miter Cutie de viteze Design cutie de viteze, arbore paralel, arbore vertical, cutie generală și o varietate de piese pot fi modificate în conformitate cu cerințele utilizatorilor

Cutie de viteze care funcționează stabil și fiabil, cu o putere de transmisie ridicată. Structura cutiei exterioare a cutiei de viteze poate fi realizată cu ajutorul unui material de absorbție a zgomotului pentru a reduce zgomotul generat în timpul funcționării cutiei de viteze. Cutia de viteze în sine are o structură de cutie cu un ventilator mare care poate reduce în mod eficient temperatura de funcționare a cutiei de viteze. În procesul de utilizare a cutiei de viteze la curățarea în timp util a cutiei de viteze principale. Miter Cutie de viteze Mașină de curățare a cutiei de viteze utilizând cutia de viteze a sistemului original de ulei și ulei și filtruți uleiul după curățarea cutiei de viteze pentru a curăța cutia de viteze fără facilități hardware, nu adăugați niciun agent de curățare pentru a asigura funcționarea în siguranță a cutiei de viteze pentru a extinde durata de viață a Cutiei de viteze.

Pe lângă funcția de decelerare, cutia de viteze are funcție de schimbare a direcției de transmisie și a cuplului transmisiei. De exemplu, cutia de viteze Miter, cutia de viteze poate transmite forța perpendicular pe celălalt arbore de rotație după ce cele două trepte de viteză sunt folosite pentru a realiza schimbarea direcției de transmisie. Principiul cuplului de transmisie este același cu condițiile de putere, cu cât viteza uneltele, arborele cu cuplul mai mic, cu atât mai mare este contrariul.

Cutia de viteze este împărțită în două tipuri manuale și automate. Cutia de viteză Miter Cutia de viteze manuală este compusă în principal din angrenaje și arbori. Cutia de viteze AT este compusă din convertizor de cuplu hidraulic, unelte planetare și sistem hidraulic de comandă. , Prin transmisia hidraulică și combinația de angrenaje pentru a obține un cuplu variabil de turație.

Transmisia este alcătuită din mecanismul de transmisie cu viteză variabilă și mecanismul de comandă, Cutia de viteze Miter, dacă este necesar, poate fi de asemenea instalat un dispozitiv de ieșire a puterii. Există două moduri de a clasifica: în funcție de modul de schimbare a raportului de transmisie și în funcție de modalitățile diferite de a împărți calea.

Cutia de viteze manuală este compusă în principal din angrenaje și arbori, Miter Cutie de viteze prin combinații diferite de angrenaje pentru a produce un moment de turație variabilă; și cutia de transmisie automată AT este alcătuită din convertizor de cuplu hidraulic, angrenaj planetar și sistem de comandă hidraulică, prin transmisia hidraulică și combinația de angrenaje. Pentru a obține cuplu variabil de turație.